13:00

IBK Boden

Referat: Pajala IF - IBK Boden

Fy f-n vad svårt jag hade att somna igår kväll. Hur i h-vete kan man ha sådan otur? Vi förtjänade inte det slutet på en sådan match.

Vi har vår taktik klar för oss. Vi ska göra det riktigt jobbigt för Boden att komma in på mål. Och vi lyckas, men bara nästan, helt klockrent. Gästerna tar ledningen efter drygt fem minuter då vi missar att markera en av skyttarna på ett frislag. Boden har mycket boll men kommer inte till värst många farligheter. När de väl lyckas få igenom ngt skott eller chansboll in framför kassen är Elin där och kniper bollen. Ungerfär mitt i perioden har vi en väldigt lyckosam minut (8.43-9.31) då vi gör tre mål. Först serverar Laura Issa öppet mål till 1-1. 15 sekunder senare jobbar Evvis fram bollen till Mikkis som skjuter 2-1 stolpe in. Boden tar då Time men lyckas inte stoppa vår framfart. 9.31 tar Evvis en perfekt löpning i djupet. Detta uppfattar Elin och serverar ett precist utkast som Evvis dunkar in på halvvolley i bortre gaveln. Mycket snyggt mål! 11.14 åker Lina ut för slag. Boden får frislag mitt i slottet och åter är vi lite tveksamma i mur och markering och det ser retfullt enkelt ut då Boden reducerar. Med 11 sekunder kvar av perioden bryter Evvis ett anfall, håller undan för tre motståndare och passar bollen till Mikkis som tagit en fin löpning. Mikkis får på ett bra backhandskott som letar sig in i bortre gaveln och 4-2 till oss i paus. Vilken period vi gör! Kanske säsongens bästa. Hade vi inte varit så osäkra vid frislagen hade vi haft med oss 4-0.

Vår andra period är så äckligt disciplinerad och så perfekt defensivt att man får ståpäls när man tänker tillbaka på den. Vi släpper endast till tre skott på mål. Visserligen skjuter vi bara tre framåt, men de är desto farligare än våra motståndares. Boden kliver högt upp i banan med hela laget och ett par av deras chanspass in framför mål resulterar i giftiga kontringar för oss som så när resulterar. På en av dessa spelvändningar hålls Violas klubba fast vid friläge och vi tilldöms straff. Evvis tar motvilligt hand om straffen men kommer för nära och målvakten räddar. Inget mål faller i perioden och vi har 20 enormt jobbiga minuter framför oss.

Vi får sämsta tänkbara start på tredje. Efter 24 sekunder gör vi vårt enda grova misstag i försvaret under matchen. Vi stirrar för mycket boll och en ensam motståndare kan enkelt sätta 3-4 helt fri framför vårt mål. Den reduceringen kom alldeles för tidigt. Boden trycker tillbaka oss långa stunder i tredje. De skapar åxå en hel del chanser och Elin får bekänna färg i målet. De träffar bl a stolpen efter ett långt anfall. Men vi sticker upp emellan åt, främst genom spelvändningar, och kommer så när till att trycka in ett mål till. Klockan tickar på och det börjar bli ont om tid för gästerna. Men det ät nu oturen börjar grina oss i ansiktet. Två självmål kommer att avgöra denna match. 16.28 kommer gästernas lagkapten springandes runt mål med bollen. Hon söker en pass in i slottet, men Elin är med på noterna och bryter, men på ngt underligt sätt letar sig bollen in i mål från nästan ingen vinkel alls. Med 2.18 kvar tjafsar motståndarna med domaren efter en avblåsning och åker på en tvåa för snack. Nu får vi chansen att avgöra. Vi kan spela lugnt och säkert och söka ett match avgörande avslut. Det börjar åxå bra. Tjejerna spelar lugnt och kontrollerat och låter bollen gå. Men så fipplar Stina med bollen vid sargen. Boden vänder blixtsnabbt, men Evvis och Mikkis är bra med i hemjobbet. Åter är det Bodens lagkapten som har fru fortuna med sig. Hon söker en hård, lång pass mot bortre stolpen. Mikkis sträcker fram klubban och touchar bollen som i en hög båge överrumplar Elin i mål och gästerna är i ledning. Vi repar mod. Vi har ju trots allt 1 minut kvar i pp. Kvitteringschansen dyker åxå upp. Mikkis passar till Evvis som avancerar, tittar upp och får på ett stenhårt dragskott som går i.............kryssribban och ut. Jag kan vid detta tillfälle inte låta bli att skrika ut min frustration. Vi förtjänar inte ett sådant här snöpligt slut. Men tyvärr får vi inte in ngn kvittering. Matchen slutar 4-5 och det är mycket tungt.

Oj vad jag unnade er en seger i denna match tjejer. Som ni kämpade, slet och offrade er. Jag säger bara en sak: HJÄRTA! Men ska man vinna mot ett lag som är bättre måste man ha lite flyt och det hade vi sannerligen inte denna match. Snarare tvärt om. Men vi får ändå vara nöjda. Vi genomför matchen nästan perfekt defensivt. Alla krigar för varandra och de flesta verkar tycka att det var en väldigt rolig match att spela.

Elin är strålande i mål och äntligen belönas hennes utkast med en assistpoäng. Jani och Evvis är klockrena som centrar och gästernas annars så duktiga lagkapten kommer ingenstans. Evvan är även giftig framåt och tillsammans med en mycket pigg och målfarlig Mikkis skapar de oreda i Bodens försvar. Bakåt agerar Lina och Henta extra målvakter och täcker osannolikt många skott och är bästa backar i hemmalaget.

Nu försöker vi glömma den här oturliga förlusten och ser fram emot seriens sista match borta mot Gammelstad 17/3.